JarmoKontkanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Linux

Oikea Linux on varastettu

Tarina on vähän samantapainen kuin Vysotskyn laulussa, johon Turkka Mali on tehnyt hienon sanoituksen Valhe ja totuus.

Erään valeuutisen keskenmeno ja uudestisyntyminen

MikroPC-lehden toimittaja pyysi minua kirjoittamaan käänteentekevästä Linux-uutuudesta jutun vuoden 2001 lopulla. Zeebra Linuxia pystyi käyttämään CD-levyltä eikä kiintolevyä tarvinnut osioida tai alustaa. Kiintolevyn Windows-osiolle pystyi silti tallettamaan tiedostoja. Tämän piti valmistajan lehdistötiedotteen mukaan olla aivan uutta ja sen takia jo testi- eli beta-versiosta pyydettiin 85 €. Toimittaja oli hyvin innoissaan tuotteesta ja sen ideasta.

Организуются многоязычные семинары - Ubuntu workshops: an easier and cheaper PC

RUS - по-русски
SOM - af-Soomaali
FIN - suomeksi
ENG - in English

SUOMEKSI JA ENGLANNIKSI - IN FINNISH AND IN ENGLISH

Tervetuloa oppimaan ilmaisesta ja turvallisesta tietokoneen käyttöjärjestelmästä työpajaan keväällä, kesällä ja syksyllä 2018! Monikielisiä työpajoja järjestetään. [päivitetty ma 27.8.2018: RUS, SOM]

Welcome to learn about a free and secure computer operating system in a workshop in 2018! Multilingual workshops are organized. [updated Mon Aug 27]

Android-tietokone

Android on kaikkein yleisin Linuxin levitysversio ja jos se laskettaisiin itsenäiseksi käyttöjärjestelmäksi, se olisi kaikkein yleisin käyttöjärjestelmä. Pelkästään tänä vuonna Android-älypuhelimien myynti on noin 1,25 miljardia IDC:n mukaan. Linux on kuitenkin ollut yleisin käyttöjärjestelmä jo yli vuosikymmenen. Se löytyy suurimmasta osasta laitteita, joissa on verkkoliitäntä, kuten äly-TV, ADSL-reititin, langaton WiFi-tukiasema, WiFi-liitäntäinen tulostin jne.

Vanhaan Windows- tai MacOS X -tietokoneeseen kannattaa asentaa Ubuntu MATE

Ubuntu MATE on ilmainen ja helppokäyttöinen tietokonejärjestelmä. Se on helpompi oppia, käyttää ja ylläpitää kuin esim. Windows 10. Sen voi asentaa myös vanhoihin tietokoneisiin, joten hyvin kustannustehokkaasti voidaan saada kaikelle kansalle digivalmiuksia ja laitteitakin - varallisuudesta ja atk-kokemuksesta riippumatta.

[varsinainen ja alkuperäinen blogikirjoitus päivitysten alapuolella]

Red Hat Forum 2014 Helsingissä

Tämän vuoden Red Hat Forum oli 11. 6. Finlandia-talossa. Paikalla oli noin pari sataa osallistujaa ja erästä esiintyjää haastateltiin IT-viikkoon, Näin Linuxilla tehdään rahaa.

Julkaise syötteitä