JarmoKontkanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kierrätys

Kotiliesi lämmittää äidin mielen

Viime syksynä vaimoni lapsuudentalo Ämmänsaaren Kiiskitiellä näytti olevan purkuvuorossa ja kävimme kurkistamassa. Sisällä seisoi vielä talon komea Kotiliesi 20, odottamassa purkukaivurin ahneata kauhaa... Otin selvää kuka urakoitsija oli työmaasta vastuussa ja 20 euron hinnalla saimme sen kuljettaa pois. Raskas, mutta ilahduttava keikka. Tärkeimmät rautaosat oli jo viety, mutta ystävällisen vinkin perusteella saimme nekin ostettu takaisin samalla hinnalla.

Jag har köpt en begagnad bil från Sverige

Det var roligt och jättekul! Suvun Oulun puoleinen nuoriso on tullut siihen ikään, että on saatu ajokortti ja sen seurauksena oma ajoneuvo olisi tarpeen. Koska meille kaikille näitä rahareikiä on tarjolla jo aivan riittävästi, niin (näin suuren hankinnan kynnyksellä) tällaisen vanhemman sukulaismiehen elämäkokemuksella on omaa käyttöarvoansa. Etenkin kun omat eläkevuodet antavat siihen runsaasti aikaa ja mahdollisuuksia.

Miten tehdään itäinen hummeri?

Tässä teille malliksi ja iloksi idän niksipirkka: miten tehdään venäläinen hummeri (по-русски произносится "Хаммер")? Ellette tienneet, hummer on järeä jenkkijeeppi.

Kaverini Dima lähetti Petroskoista oheisen kuvasarjan. Lähtökohtana on Suomen armeijastakin tuttu, neuvostolaatuinen ja/mutta maastokelpoinen GAZ-66.

Vanhaan Windows- tai MacOS X -tietokoneeseen kannattaa asentaa Ubuntu MATE

Ubuntu MATE on ilmainen ja helppokäyttöinen tietokonejärjestelmä. Se on helpompi oppia, käyttää ja ylläpitää kuin esim. Windows 10. Sen voi asentaa myös vanhoihin tietokoneisiin, joten hyvin kustannustehokkaasti voidaan saada kaikelle kansalle digivalmiuksia ja laitteitakin - varallisuudesta ja atk-kokemuksesta riippumatta.

[varsinainen ja alkuperäinen blogikirjoitus päivitysten alapuolella]

Volgan vanha uittokulttuuri

Uitto on ollut Suomessa tärkeä ja edullinen kuljetusmuoto, mutta niin näytti olevan tsaarinaikaisella Venäjälläkin. Näköjään aina oppii uutta itänaapurimaasta, etenkin silloin kun katselee sikäläisiä dokumenttiohjelmia (minulla on kotona tricolor-satelliittitarjontaa).

Se ratkaiseva tasapainoero!

"Ihmispopulaation elämänohje ja suuntaviivat perustuvat kuluttamiseen ja sen lisäämiseen - evoluutio-ohjatussa eläin- ja kasvikunnassa elämä taas perustuu tasapainoiseen kierrätykseen; biomassoja myöten"

Julkaise syötteitä