JarmoKontkanen

Keksijän sielunmaisema

Keksijän sielunmaisema

Olen ensisijaisesti keksijä ja oivaltaja sekä pienissä että isoissa asioissa.

Virallisesti kuitenkin laadunhallinnan erityisosaaja laatukustannusten optimoinnin ja toimintojen raja-alueiden suhteen. Ensimmäinen atk-kurssi on vuodelta 1973 ja sen jälkeen tietotekniikka on ollut osa elämää.

Lean-ajattelusta havaitsin olleeni Lean-toimija jo ennen menetelmän keksimistä. Ajattelun taustalla oli silloin laatutodellisuus: "mitä enemmän rajapintoja sitä enemmän riskejä". Turhat osat, työvaiheet ja toiminnot lisäävät aina laatu- ja kustannusriskejä, jotka usein myös toteutuvat.

https://fi.espacenet.com/ tietokannasta 
löytyy keksijämerkintä 8 keksinnön kohdalla

https://patent.prh.fi/patinfo
löytyy keksijämerkintä 24 hakemuksen kohdalta

Pääosa omista keksinnöistä on tehty tilaustyönä ja jatkotoimet ovat jääneet muille. Keksintöjä on jätetty myös sillensä, koska uskottavaa ostajaa ei ole löytynyt riittävän nopeasti. Näin on suojattu ideaa myöhempää käyttöä varten.

Teknikko- ja merkonomitutkintojen lisäksi olen päivittänyt osaamistani joukolla eri asteisia lisäkoulutuksia. Näistä kaksi, korkeakoulun laatutekniikan oppimäärä ja keksijäyrittäjän opinnot ovat monipuolisia ja aikaa kestäviä osaamistaustoja.

Työkokemuksen ja harrastusten kautta tutuksi ovat tulleet vastuualueet laadunhallinan, myynnin, markkinoinnin ja tuotekehityksen piiristä. Atomivoimalat, öljynporauslautat, paineastiatuotanto, autoala, tilaelementtituotanto, tietotekniikan kehityskaari, vesilaitos- ja kaukolämpöventtilit, kassakaapit, matkailupalvelut, melonta, purjehdus ja rekikoirat ovat monella tavalla tuttuja asioita. Laajan kokemustaustan ansiosta minun on helppo mukautua ja ymmärtää monenlaisia asioita myös nykyajassa.

Opastaminen, perehdyttäminen ja koulutus ovat olleet tehtäviä joissa viihdyn. Näissä toimintatapani on sparrata muiden osaamista, eikä luennoida omista "totuuksista".

Nykyisin arvostan lyhyitä ja tehokkaita, päämäärätavotteisia vastuutehtäviä. Niiden vastapainoksi kirjoitan, valokuvaan ja pohdin maailmaa monesta näkökulmasta. 

Keksijänä tarkkailen maailmaa firmani kautta keskittyen etsimään sopivia markkina-aukkoja ja toteutustiimejä ideoille viennin ja turismin suhteen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!